Det nye kapitalmarked 1

Der er mange veje til kapital. Og i takt med at virksomheden går igennem forskellige faser, så vil valget af kapitalkilde også et langt stykke hen ad vejen afhænge af hvilken fase virksomheden er i.

Nogle vælger den minimalistiske løsning og Bootstrapper deres virksomhed. Andre bruger deres opsparing, tager lån i huset og skaffer finansiering fra familie, venner og bekendte. Men nogle virksomheder har brug for at komme ud over stepperne så hurtigt som muligt – og andre har brug for at prioritere ledelsesfokus på udvikling mere end kontinuerlig jagt på penge.

Alternative finansieringskilder, som pt. i al væsentlighed er crowdfunding går nu sin sejrsgang verden over. I Danmark er vi kommet lidt sent i gang, men nu viser væksten sig også her. Og det vigtige er at de danske vækstrater er de samme som i udlandet. Vi må derfor forvente at alternativ finansiering fremadrettet bliver et stærkt alternativ til andre kapitalkilder.

Investeringscrowdfunding

Så er du allerede igang med din virksomhed og har du omsætning men skal bruge kapital til yderligere udvikling af virksomheden eller et nyt projekt er det værd at se på investeringscrowdfunding. Her udsteder du ejerandele i din virksomhed i form af aktier. Du sælger altså en del af virksomheden. En anden mulighed er lånekapital ved udstedelse af obligationer. Der er en del lovgivning der regulerer investeringscrowdfunding. Bl.a. skal du have et aktieselskab, partnerselskab eller kommanditselskab for at kunne udbyde aktier til offentligheden. Så for at få styr på det hele kommer du ikke udenom at få hjælp og rådgivning hos din revisor og advokat.

I Danmark udbydes investeringscrowdfunding af crowdinvest.dk

Mere end blot kapital

Med en investeringscrowdfundingkampagne bliver virksomhedens forretningsidé eller produkt testet overofr en stor gruppe mennesker. Med denne eksponering opnås ikke alene feed-back i sig selv, men virksomheden for også adgang til ”the wisdom of the crowd”.

Ofte vil potentielle investorer – ud over penge – bidrage med viden, engagement og hjælp til yderligere virksomhedsudvikling, simpelthen på grund af deres engagement.

Dermed giver investeringscrowdfunding dig helt nye muligheder for kapital – muligheder som etablerede finansielle spillere som banker ikke fortæller dig om – heller ikke når de har givet dig afslag eller stillet helt urimelige betingelser for lån.

Gå til blogindlæg

Kommentarer

SKRIV ET SVAR • Du skal vaere logget ind for at skrive et svar indlæg